Zwangerschaps­cursussen

Een zwangerschapscursus helpt je bij de voorbereiding op de bevalling en de komst van je baby. Door middel van een cursus leer je bepaalde technieken die je bij de bevalling kunt gebruiken. Tevens krijg je veel informatie over de zwangerschap, de bevalling en over je pasgeboren baby, tevens kun je ervaringen delen met andere zwangeren.

Uit onderzoek is gebleken dat een zwangerschapscursus goed voor je is. De bevalling duurt gemiddeld een paar uur korter als je een cursus hebt gevolgd. Dit komt waarschijnlijk omdat je tijdens een cursus meestal leert hoe je met je barenspijn om moet gaan. Hierdoor ben je meer ontspannen en word je kindje sneller geboren.

Tegenwoordig zijn er tal van cursussen die je tijdens de zwangerschap kunt volgen. Denk aan zwangerschapsgymnastiek, -yoga, -zwemmen, een cursus Samen Bevallen of hypnose. Geen vrouw en geen bevalling is hetzelfde, mede daarom is er zo’n gevarieerd aanbod in het aantal en soort cursussen.

HypnoBirthing

Wij begeleiden heel regelmatig vrouwen tijdens hun baring die in de zwangerschap een cursus hypnobirthing hebben gevolgd. HypnoBirthing leert aanstaande moeders om positief en vol vertrouwen, ontspannen de geboorte van hun kindje te kunnen beleven, doormiddel van oefeningen die zorgen voor een diepe en optimale ontspanning, visualisaties en onderwijs over zwangerschap en geboorte.
Heb je interesse? Kijk dan eens op www.natuurlijkegeboorte.nl of www.blijeboeddhayoga.nl/hypnobirthing.

Niet iedere zorgverzekeraar vergoedt een zwangerschapscursus, informeer hier even naar of kijk even in de polisvoorwaarden van je verzekeraar!