Onze werkwijze

Wij zijn een kleinschalige verloskundigenpraktijk met drie vaste verloskundigen, waarneming is er ten tijde van vakantie en ziekte. Wij proberen een zo optimale medische zorg te leveren, met als einddoel een gezonde baby en tevreden ouders. Wij vinden persoonlijke aandacht  vanzelfsprekend, daarom hebben wij gekozen voor een kleine praktijk.
Uit onderzoek is gebleken dat een kleinschalige verloskundigenpraktijk voordelen biedt ten opzichte van een praktijk met veel verloskundigen; zo bevallen vrouwen vaker thuis, is er minder vaak een verwijzing naar de gynaecoloog nodig, zijn er minder vaak interventies nodig tijdens een bevalling (bijvoorbeeld een keizersnede of kunstverlossing). Het vertrouwen in hun verloskundige is groter en er is een grotere tevredenheid over de bevalling. Door een bekend gezicht bij je bevalling wordt zelfs de behoefte tot pijnstilling kleiner.

Wij vinden het belangrijk dat jij inspraak hebt in je gehele zorgproces. Wij counselen je voor de verschillende opties, waarna jij en je partner zelf beslissen wat voor jullie de beste route is om te volgen. Wij staan jullie bij.
Iedere vrouw en iedere zwangerschap is anders, daardoor heeft een ieder een andere manier van begeleiding nodig. Bij ons kun je zwanger zijn op jouw manier!

Continue begeleiding betekent dat vrouwen, vanaf het moment dat de bevalling begonnen is, begeleid worden door een verloskundige. Vrouwen die continue begeleiding krijgen kijken meer tevreden terug op hun bevalling, hebben minder behoefte aan pijnstilling zoals een ruggenprik, hebben minder vaak een kunstverlossing of een keizersnede en bevallen sneller.
Samen met jullie kijken we tijdens de bevalling naar wat jullie nodig hebben. Sommige vrouwen hebben de behoefte om alleen te zijn tijdens het eerste stuk van de bevalling, anderen vinden het juist een fijn idee als we er zijn. Wij zullen jullie bijstaan, ook als het pas het begin van de bevalling is. Onze praktijkgrootte geeft ons de mogelijkheid om jullie de tijd te geven die jullie nodig hebben, ook tijdens bevalling.
Wij blijven bij jullie, ook als de bevalling medisch wordt en de gynaecoloog de zorg van ons overneemt. Als je al voor de bevalling bij de gynaecoloog in zorg was, maar ons kent uit de zwangerschap vinden we het geen probleem om jullie te begeleiden tijdens de bevalling, dit is uiteraard kosteloos.

Wij bieden de bijeenkomsten van Centering Pregnancy in de avond aan, zodat jullie na werktijd op controle kunnen komen.

Wij maken echo’s op de praktijk en zijn onderdeel van gezamenlijk echocentrum Verve. De screeningsecho's kunnen daarom ook op eigen lokatie plaats vinden.


Wij verzorgen voorlichtingsavonden over de bevalling en een voorlichtingsmiddag over Borstvoeding, hier kunnen jullie gratis bij aanwezig zijn. Ook als je bij een andere praktijk of de gynaecoloog in zorg bent, ben je welkom op onze voorlichtingsavond.