Anticonceptie via de verloskundige

Bij ons kun je terecht voor anticonceptieadvies en het regelen van alle vormen van anticonceptie.

Wij geven je graag informatie over de voor- en nadelen van de verschillende anticonceptiemiddelen. Welk anticonceptiemiddel past het beste bij jouw persoonlijke situatie (bijvoorbeeld als je borstvoeding geeft)? Daarnaast schrijven wij ook recepten uit voor orale anticonceptie,  de spiraal en het anticonceptiestaafje. Voor het plaatsen van de spiraal of anticonceptiestaafje kun je bij ons terecht, ook als je nog niet eerder bij ons in zorg was.

Tijdens een consult op de praktijk kunnen wij je informeren over anticonceptie, brengen we je medische situatie in kaart en kunnen we eventueel direct anticonceptie voorschrijven. Ben je net bevallen en wil je graag een spiraal laten plaatsen, dan kan dit vanaf 10 weken na de bevalling. 

Wij zullen altijd eerst een recept uitschrijven, waarna je je spiraal of anticonceptiestaafje zelf bij de apotheek gaat ophalen, hierna maken wij een afspraak voor het plaatsen.

Direct na het plaatsen van de spiraal zullen wij een echo maken om te controleren of de spiraal goed is geplaatst. 

Zes weken na plaatsing van de spiraal kom je terug op de praktijk en controleren wij nogmaals met de echo of de spiraal juist is geplaatst.