De verloskundigen

Anne de Jong-Degen

Anne de Jong-Degen

Geboren en getogen in het Betuwse Oosterhout, ben ik na mijn studie aan de Academie Verloskunde in Maastricht via Twente in Rotterdam Overschie terecht gekomen. Het eerste jaar werkte ik als waarneemster, maar de samenwerking met Petra beviel zo goed, dat we uiteindelijk besloten om samen de praktijk voort te zetten.

De kracht van onze praktijk is voor mij de kleinschaligheid waarin we werken. Hierdoor kunnen we veel aandacht en tijd aan onze zwangeren en hun partners besteden, waardoor we iedereen goed leren kennen. Nadat we al een lange periode met elkaar hebben gedeeld, waarin we met elkaar bespreken wat voor jullie belangrijk is tijdens de bevalling, vind ik het extra bijzonder om bij de bevalling aanwezig te mogen zijn. Het blijft keer op keer bijzonder om een nieuw mensje op de wereld te verwelkomen. Met elkaar doen we ons best om er een mooie ervaring van te maken.

Petra ter Veer

Petra Hombri-ter Veer

In 1999 ben ik als Friezin naar Rotterdam verhuisd. Het duurde even voordat ik mijn draai hier kon vinden, maar toen ik in 2008 als vroedvrouw kwam werken in Overschie, wist ik dat ik mijn plek had gevonden. De gevarieerde populatie van Overschie sprak en spreekt mij enorm aan, iedere vrouw is uniek. In de praktijk hebben we onze werkwijze hierop aangepast: zorg naar de behoefte van de cliënte en haar partner! Ik heb het privilege om het wonder van de geboorte van dichtbij te mogen ervaren en vrouwen te zien transformeren naar moeder, waarvoor ik iedere dag dankbaar ben! Ik hoop nog veel zwangerschappen, geboortes en kraambedden te mogen begeleiden!

Richelle Koedood

Richelle Koedood
Na mijn studie te hebben gevolgd in Rotterdam, heb ik eerst een jaar met veel plezier in Baarn gewerkt. Uiteindelijk bleef mijn hart toch altijd verbonden met regio Rotterdam waar ik geboren en opgegroeid ben. In 2016 ben ik hier in de praktijk komen werken, daar waar mijn passie ook bij kleinschalige en persoonlijke zorg ligt, matchte dit direct goed binnen de praktijk. 

Het mooiste aan verloskundige zijn, vind ik het voorrecht om bij zo’n bijzonder, mooi en intiem moment van het leven aanwezig te mogen zijn. Dat het lichaam in staat is van zo iets kleins, iets zo groots te maken, dat blijf ik keer op keer bewonderenswaardig vinden!

Nina Elferink

Nina Elferink

Na mijn afstuderen aan de Academie Verloskunde in Maastricht ben ik gaan werken in Nijmegen waarna ik langere tijd heb gewerkt in mijn geboorteplaats in het oosten van het land. Vorig jaar heb ik echter het platteland verwisseld voor een nieuwe uitdaging in Rotterdam. In mijn zoektocht naar een praktijk die aansloot bij mijn visie kwam ik al vrij snel terecht bij ‘Aan de Schie’. Een praktijk waarbij persoonlijke begeleiding en zorg op maat voorop staan. Sinds december 2018 werk ik dan ook met veel plezier in de praktijk en heb ik al vele zwangeren en hun partners mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Het blijft bijzonder om tijdens deze periode een rol te mogen spelen in jullie begeleiding. Iedere zwangere is anders en mijn streven is om de beste zorg te bieden die bij jou als individu past. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!