De verloskundigen

Anne de Jong-Degen - BIG 29914785203

Anne

Geboren en getogen in het Betuwse Oosterhout, ben ik na mijn studie aan de Academie Verloskunde in Maastricht via Twente in Rotterdam Overschie terecht gekomen. Het eerste jaar werkte ik als waarneemster, maar de samenwerking met Petra beviel zo goed, dat we uiteindelijk besloten om samen de praktijk voort te zetten.

De kracht van onze praktijk is voor mij de kleinschaligheid waarin we werken. Hierdoor kunnen we veel aandacht en tijd aan onze zwangeren en hun partners besteden, waardoor we iedereen goed leren kennen. Nadat we al een lange periode met elkaar hebben gedeeld, waarin we met elkaar bespreken wat voor jullie belangrijk is tijdens de bevalling, vind ik het extra bijzonder om bij de bevalling aanwezig te mogen zijn. Het blijft keer op keer bijzonder om een nieuw mensje op de wereld te verwelkomen. Met elkaar doen we ons best om er een mooie ervaring van te maken.

Petra ter Veer - BIG 49908727903

Petra ter Veer.

In 1999 ben ik als Friezin naar Rotterdam verhuisd. Het duurde even voordat ik mijn draai hier kon vinden, maar toen ik in 2008 als vroedvrouw kwam werken in Overschie, wist ik dat ik mijn plek had gevonden. De gevarieerde populatie van Rotterdam sprak en spreekt mij enorm aan, iedere vrouw is uniek. In onze praktijk hebben we onze werkwijze hierop aangepast: zorg naar de behoefte van de cliënte en haar partner! 

Ik heb het privilege om het wonder van de geboorte van dichtbij te mogen ervaren en vrouwen te zien transformeren naar moeder, waarvoor ik iedere dag dankbaar ben! Ik hoop nog veel zwangerschappen, geboortes en kraambedden te mogen begeleiden!

Richelle Koedood - BIG 29919373603

Richelle
Na mijn studie te hebben gevolgd in Rotterdam, heb ik eerst een jaar met veel plezier in Baarn gewerkt. Uiteindelijk bleef mijn hart toch altijd verbonden met regio Rotterdam waar ik geboren en opgegroeid ben. In 2016 ben ik hier in de praktijk komen werken, daar waar mijn passie ook bij kleinschalige en persoonlijke zorg ligt, matchte dit direct goed binnen de praktijk. 

Het mooiste aan verloskundige zijn, vind ik het voorrecht om bij zo’n bijzonder, mooi en intiem moment van het leven aanwezig te mogen zijn. Dat het lichaam in staat is van zo iets kleins, iets zo groots te maken, dat blijf ik keer op keer bewonderenswaardig vinden!

Angela van der Nat - BIG 59926580903

Angela
Tijdens mijn opleiding in Antwerpen mocht ik al kennis maken met de praktijk. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik mij op mijn plek voelde binnen deze kleinschalige praktijk waar het mogelijk is om een vertrouwensband te creëren met de cliënt en haar partner.  Kort nadat ik mijn opleiding in 2019 afrondde ben ik dan ook terug gekomen naar de praktijk als waarneemster. Daarvoor heb ik de plek waar ik ben opgegroeid, Hendrik-Ido-Ambacht, achter mij gelaten.

Ik vind het enorm bijzonder dat ik aanwezig mag zijn bij één van de meest bijzondere momenten in het leven; de geboorte van een kindje, maar zeker ook iedere unieke weg daarnaartoe. Dankbaar ben ik, dat ik vrouwen daar ook nog eens bij mag begeleiden. Ik hoop nog veel waardevolle momenten met elkaar te creëren.