De verloskundigen

Anne de Jong-Degen

Anne de Jong-Degen

Geboren en getogen in het Betuwse Oosterhout, ben ik na mijn studie aan de Academie Verloskunde in Maastricht via Twente in Rotterdam Overschie terecht gekomen. Het eerste jaar werkte ik als waarneemster, maar de samenwerking met Petra beviel zo goed, dat we uiteindelijk besloten om samen de praktijk voort te zetten.

De kracht van onze praktijk is voor mij de kleinschaligheid waarin we werken. Hierdoor kunnen we veel aandacht en tijd aan onze zwangeren en hun partners besteden, waardoor we iedereen goed leren kennen. Nadat we al een lange periode met elkaar hebben gedeeld, waarin we met elkaar bespreken wat voor jullie belangrijk is tijdens de bevalling, vind ik het extra bijzonder om bij de bevalling aanwezig te mogen zijn. Het blijft keer op keer bijzonder om een nieuw mensje op de wereld te verwelkomen. Met elkaar doen we ons best om er een mooie ervaring van te maken.

Petra ter Veer

Petra Hombri-ter Veer

In 1999 ben ik als Friezin naar Rotterdam verhuisd. Het duurde even voordat ik mijn draai hier kon vinden, maar toen ik in 2008 als vroedvrouw kwam werken in Overschie, wist ik dat ik mijn plek had gevonden. De gevarieerde populatie van Overschie sprak en spreekt mij enorm aan, iedere vrouw is uniek. In de praktijk hebben we onze werkwijze hierop aangepast: zorg naar de behoefte van de cliƫnte en haar partner! Ik heb het privilege om het wonder van de geboorte van dichtbij te mogen ervaren en vrouwen te zien transformeren naar moeder, waarvoor ik iedere dag dankbaar ben! Ik hoop nog veel zwangerschappen, geboortes en kraambedden te mogen begeleiden!